sobota, 9 maja 2015

Szybka i latwa salatka

Skladniki:
garsc dowolnej salaty
1 pomidor
1/3 ogorka
5-6 malych ogorkow w occie
pol papryki
pol opakowania mrozonych krewetek z Lidla
kilka kawalkow sera, np. feta lub mozzarella

sos:
lyzka oleju (np. oliwa z oliwek)
pol lyzki octu
sol, pieprz



Warzywa umyc i pokroic. Krewetki podsmazyc (ja robie to bez oleju), warzywa skropic olejem i octem, posypac przyprawami, nalozyc gorace krewetki i ser (wg. uznania).

Smacznego!
cdn.
pozdrawiam
Kinga

3 komentarze:

  1. Nie miałam pomysłu na sałatkę na weekend do grilla, a teraz już wiem co przygotuję. Wygląda bardzo smacznie i zachęcająco. Koniecznie muszę wypróbować. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te sałatkę mozesz dowolnie modyfikować. Zamiast krewetek mozesz podsmażyć kawałki piersi z kurczaka( wcześniej namocz je w soji) albo tuńczyka z puszki albo gotowane jaja. Sos mozesz zmienić dodając łyżkę musztardy i odrobine miodu. Pozdrawiam

      Usuń
  2. nigdy nie jadłam krewetek i nie zapowiada się, żebym się odważyła :D

    OdpowiedzUsuń