sobota, 26 marca 2016

Expresowa pasta jajeczna do kanapek- nie tylko na Wielkanoc :)

Witam, 

zapraszam na błyskawiczną pastę jajeczną, smakuje do kanapek i można ją przyrządzać nie tylko od święta :)
Kinga Emigrantka


Składniki

3-4 ugotowane na twardo jajka
2-3 rzodkiewki
2 łyżki pokrojonej na drobno rzeżuchy
2 łyżki chrzanu (ja użyłam chrzanu ze śmietanką- bo tylko taki u nas znalazłam, jeśli macie czysty chran, użyjcie tylko 1 łyżkę)
2-3 łyżki majonezu (można go zastąpić jogurten naturalnym)

sól i pieprz
Jajka, rzodkiewkę, rzeżuchę pokroić na drobno. Nestępnie dodać chrzan, majonez i przprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać dokładnie. Podawać z pieczywem.




Jak widzicie wykonanie jest błyskawiczne i proste. Miłe urozmaicenie od nadziewanych jajek.
życzę smacznego :)

cdn.
pozdrawiam
Kinga

5 komentarzy:

  1. To wygląda na tyle pysznie, że właśnie postanowiłem namówić żonę do tego by znalazło się jutro na wielkanocnym stole.

    Na szczęście wszystko w lodówce jest, więc po prostu - dziękuję za ten przepis. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dzisiaj znowu zrobiłam :) bo składniki zostały mi po świętach :)

      Usuń
  2. Ja uwielbiam pastę jajeczną <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem wielką fanką tego typu past, świetny wpis!

    OdpowiedzUsuń