zapraszam na błyskawiczną pastę jajeczną, smakuje do kanapek i można ją przyrządzać nie tylko od święta :)
Składniki
3-4 ugotowane na twardo jajka
2-3 rzodkiewki
2 łyżki pokrojonej na drobno rzeżuchy
2 łyżki chrzanu (ja użyłam chrzanu ze śmietanką- bo tylko taki u nas znalazłam, jeśli macie czysty chran, użyjcie tylko 1 łyżkę)
2-3 łyżki majonezu (można go zastąpić jogurten naturalnym)
sól i pieprz
Jajka, rzodkiewkę, rzeżuchę pokroić na drobno. Nestępnie dodać chrzan, majonez i przprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać dokładnie. Podawać z pieczywem.
Jak widzicie wykonanie jest błyskawiczne i proste. Miłe urozmaicenie od nadziewanych jajek.
życzę smacznego :)
cdn.
pozdrawiam
Kinga
To wygląda na tyle pysznie, że właśnie postanowiłem namówić żonę do tego by znalazło się jutro na wielkanocnym stole.
OdpowiedzUsuńNa szczęście wszystko w lodówce jest, więc po prostu - dziękuję za ten przepis. ;-)
Ja dzisiaj znowu zrobiłam :) bo składniki zostały mi po świętach :)
UsuńJa uwielbiam pastę jajeczną <3
OdpowiedzUsuńJestem wielką fanką tego typu past, świetny wpis!
OdpowiedzUsuńzupka na oviad
OdpowiedzUsuń