Witam,
w ostatnia niedziele pokusilam sie o upiczenie chalki. drozdze pieknie mi wyrosly. Ciasto ladnie sie wyrobilo. niestety czas pieczenia byl zbyt dlugi i troche sie moje wypieki przypiekly.
Przepis zaczerpnelam ze strony: klik
Warkocze:
Pieczenie takich specyfikow przypadlo mi do gustu. Chalka pysznie smakowala z maslem i dzemem wlasnej roboty. No i ten zapach swiezego pieczywa...
Wyprobuje jeszcze jakis inny przepis. I napewno tym razem sama zadecyduje jak dlugi jest czas pieczenia. Zwracjacie na to uwage. kazdy piekarnik jest inny. Tutaj napisano 180 C 40 minut. 30minut wystarczyloby zupelnie....
A moze Wy mi cos doradzicie.
c.d.n.
pozdrawiam
Kinga
Pychotka!
OdpowiedzUsuńAle ładne wypieki Pani robi
OdpowiedzUsuńSmaki dzieciństwa!:)
OdpowiedzUsuńKurcze...burczy mi w brzuchu na sam widok;-)
OdpowiedzUsuńhej dziewczyny :)
OdpowiedzUsuńWeekend to dobry czas, aby poeksperymentowac w kuchni :)