Witam,
przy smazeniu potraw bardzo latwo o przesadne uzycie tluszczu. Ostatnio zakupilam 2 produkty, ktore ulatwiaja mi dozowanie oleju, ktorego uzywam do smazenia.
Pierwszy produkt to oliwa z oliwek w sprayu. Uzywam jej na patelnie lub do surowek. Wystarczy niewielka ilosc, aby usmazyc ulubiona potrawe. Dozowanie jest bardzo latwe. Cena oleju to ok.2,50€
Moim drugim pomocnikiem w ograniczaniu tluszczu przy smazeniu jest pedzel silikonowy. Niewielki kleks oleju rozprowadzamy po powierzchni patelni lub na opiekaczu do wafli, czy na elektrycznym grillu. Cena pedzla 1€
A wy jak sobie radzicie z ograniczaniem tluszczu w kuchni?
c.d.n.
pozdrawiam
Kinga
Stosuję trochę inny spray tego akurat nie znałam ! Super sprawa,bo już nigdy więcej nic nam nie przylgnie do patelni :)
OdpowiedzUsuńz jakiej firmy masz?
Usuń