czwartek, 31 stycznia 2013

Szybki i pozywny obiad


Ta zielona papka to makaron pelnoziarnisty ze szpinakiem i odrobina tartego zoltego sera.

Przepis dla dwoch osob:

250 g pelnoziarnistego makaronu (ja mialam swiderki)
1 kostka mrozonego szpinaku (250g) -mozna kupic np. w Lidlu
ok. 80 g tartego zoltego sera
1 zabek czosnku
szczypta soli i pieprzu

Makaron gotujemy ok 15 Min. Szpinak podgrzewamy, aby sie rozpuscil. Do szpinaku dodajemy wycisinety zabek czosnku, przyprawiamy odrobina soli i pieprzu wg. uznania.
Makaron odcedzamy, wrzucamy go spowrotem d garnka, wlewamy do niego rowniez szpinak. Mieszamy. Na koniec posypujemy odrobina sera. Calosc lekko mieszamy. Ser sie rozgrzewa. I gotowe.

Ta potrawa jest naprawde pozywna. Syci i dostarcza nam witamin.

SMACZNEGO!!!

c.d.n.
Pozdrawiam
Kinga

3 komentarze:

  1. Ja zamiast żółtego sera dodaję serek topiony :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bym poleciła jeszcze mozzarelle, bo jest mniej kaloryczna, a świetnie komponuje się ze szpinakiem :)

    OdpowiedzUsuń