spaghetti z krewetkami jadlam pierwszy raz we Wloszech. Bardzo mi smakowalo i postanowilam je sama przyrzadzic. Wyszlo calkiem niezle :)
Zapraszam na przepis.
-spaghetti
-mrozone krewetki, 250g (ja kupilam krewetki w ziolach, maja moim zdaniem lepszy smak)
-smietana
-cebula
-lyzka masla
-sol, pieprz, opcjonalnie inne przyprawy do smaku (ja uzylam ziol prowensalskich)
-parmezan do posypania potrawy
Spaghetti polewamy sosem krewetkowym, calosc posypujemy odrobina parmezanu.
Zamiast krewetek mozna do sosu dorzucic wedzonego lososia, a colosc posypac pokrojonym koperkiem. Sos bedzie rownie pyszny.
Smacznego!
Wiecej przepisow znajdziecie w zakladce "od kuchni". Zapraszam :)
cdn.
pozdrawiam
Kinga
Próbowałam wersji z łososiem - pycha. Lubię poznawać nowe smaki, więc w najbliższym czasie zaopatrzę się w krewetki :)
OdpowiedzUsuńa ja musze teraz zrobic z lososiem :)
UsuńJak ja lubię krewetki :)
OdpowiedzUsuńWitaj Knigo, bardzo fajny blog :) Zaparszam serdecznie do przylaczenia sie do naszego grona Polskich Blogow Kobiecych na Swiecie (spis blogow pisanych w jezyku polskim z roznych zakatkow swiata)...Buziaki xxx http://www.polskieblogikobiecenaswiecie.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, mialobyc KINGO ;)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuńZnam taką wersję z łososiem właśnie, a z krewetkami nie próbowałam. Wygląda ciekawie :)
OdpowiedzUsuńA właśnie ostatnio szukałam pomysłu na krewetki.. Z nieba mi spadłaś na pewno wypróbuję twój przepis! :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieje, ze bedzie smakowac .)
UsuńUwielbiam owoce morza, ale niestety spaghetti odpada na razie bo low carb w trakcie.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis
OdpowiedzUsuńsuper blog
OdpowiedzUsuń